ЯК вибрати хлібопічку

 

Перша автоматична хлібопічка з'явилася в Японії. Звідти й пішла мода пекти хліб вдома.

Хлебопечка (хлібопекарня), зараз завойовує популярність у домашніх господарок, так як хліб, який продають у магазинах, не завжди приємний на смак, та і якість його часто бажає бути кращим. А хлібопічка дає гарантію, що в хліб не потрапить шкідливих добавок. Крім того, домашній хліб смачніше і дешевше. Та й приготувати його можна рівно стільки, скільки потрібно і такий, який потрібний вам саме зараз.

Будь-яка хлібопічка проста в експлуатації. Достатньо засипати в відерце, інгредієнти з рецепта (у зазначеному порядку), і вона сама замісить тісто, дасть йому вистоятися, і спече хліб, кекс, паску і пр., В залежності від обраної програми. Працює хлібопічка практично безшумно, а про закінчення роботи повідомляє звуковим сигналом.

Купуючи хлібопічку, перш за все, визначте, яким повинен бути її розмір і об'єм. За розміром хлібопічка повинна вписатися в інтер'єр вашої кухні. Якщо ваша кухня занадто мала, то ви можете набути мініатюрну хлібопічку, але при цьому врахуйте, що ціна її буде трохи вище.

Обсяг мініхлібопекарні може коливатися від 500 грам, до 2 кг. Якщо ви купуєте хлібопічку для невеликої сім'ї, то краще вибрати обсяг близько 1 кг. Є хлібопічки з програмою, що дозволяє вибрати обсяг, але вони коштують дорожче.

Хлібопічки мають декілька програм:

- Власне приготування хліба, в основному або прискореному режимі

- Приготування тіста, дріжджового або бездріжджового

- Приготування кексів

- Розігрів продуктів

- Вибір кольору скоринки вашого виробу, є моделі, де можна вибрати п'ять ступенів піджареної скоринки

- Варка джему

- Приготування хлібів до чаю і пасок.

- Функція підігріву. Якщо ви по закінченні циклу приготування та звукового сигналу не виймаєте хліб, то хлібопічка самостійно вибирає режим підігріву та зберігає хліб гарячим ще близько 3-4 годин.

Тобто ви можете закласти всі необхідні інгредієнти по обраному вами рецептом з вечора, щоб вранці отримати до сніданку пишний і смачний хліб. Природно, чим більше функцій виконує хлібопічка, тим вона дорожча.

Рецепти приготування хліба в хлібопічці вражають різноманітністю. Крім звичайного столового хліба, можна приготувати хліб з різними добавками: грибний, цибульний, кукурудзяний, горіховий, маковий і пр. Крім того, якщо ви стежите за фігурою, то цілком можете приготувати дієтичний хліб без масла, яєць, молока або житній легкий хліб, який містить значно менше калорій, ніж магазинний.

Купуючи, мікрохлебопекарю переконайтеся в наявності інструкції і книги рецептів розумілою Вам мовою. Зверніть увагу на її зовнішній вигляд: цифровий дисплей, наявність таймера, прогумованих ніжок для стійкості, відсутність сколів на кожусі.

А, встановлюючи хлібопічку в будинку, дотримуйтесь правил експлуатації - це дозволить вам довгий час користуватися чудовою помічницею і насолоджуватися смачним, свіжоспеченим домашнім хлібом.

 

  • Корисні кімнатні рослини - фільтри, цілителі, талісмани
  • Як виростити "Бамбук щастя"
  • Генеральне прибирання по фен шую
  • Користь від господарського мила
  • Як позбутися неприємного запаху в квартирі
  • Як планувати сімейний бюджет
  • Як вибрати прасувальну дошку
  • Вузька стиральна машина
  • Як вибрати вішалку для одягу
  • Пароварка - користь для здоров'я
  • Як вибрати хлібопічку
  • Як доглядати за водонагрівачем
  • Як обрати швейну машинку
  • Як вибрати пилосос
  • Миловаріння - хоббі з користю
  • Кишенькові міні ваги
  • Для чого потрібна електрична ножеточка?
  • Очищаємо побутовы прилади
  • Як не заснути за кермом?
  • Хутряне покривало на ліжко
  • Тканина для одягу - в чому комфортніше
  • Чому запотівають пластикові вікна?
  • Шкода від мікрошвильової печі
  • День народження на природі - меню
  • Що їдять руками
  • Їжа в дорогу. Що їсти в поїзді
  • Як вибрати оливкову олію
  •